O nama


CBCG FinTech Hub predstavlja regulatorni inovacijski centar Centralne banke Crne Gore kojim se promoviše inovacija, inspiracija, inkluzija, motivacija u razvoju fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, sa ciljem stvaranja tehnološki napredne Crne Gore sofisticiranih vještina i digitalnih usluga, te kreiranja javnog dobra u tehnološkom prostoru usmjerenog na poboljšanje funkcionisanja crnogorskog finansijskog sistema.


CBCG FinTech Hub je inicijativa pokrenuta s ciljem pružanja neobavezujuće i neformalne podrške poslovnim subjektima koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu iz područja fintech-a. Ujedno, to je komunikativno – informativna platforma koja odgovara na upite, odnosno pruža informacije, razmjenjuje mišljenja i daje pojašnjenja u područjima FinTech-a iz nadležnosti CBCG.


CBCG FinTech Hub namijenjen je svim poslovnim subjektima koji razvijaju ili su već razvili tehnološku inovaciju u pružanju bankarskih ili platnih usluga, bez obzira na to imaju li prethodno odobrenje CBCG za pružanje određene vrste usluga.